VI HOLDER TIL PÅ NOVA SPEKTRUM I LILLESTRØM 

To familiefedre skal gjennomføre verdens tøffeste MC-løp – Africa Eco Race

AFIREPLUS, A4+, er et team som består av Joachim Huseby Hellsten, Richard Skarpaas og Martin Iversen. De lever det man kan kalle A4-livet, med hus, familie og fast jobb. Men A4 passer ikke for alle. Nå skal disse gjennomføre verdens tøffeste løp Africa Eco Race, tidligere kjent som Paris-Dakar Rally. Nå kommer de også til MC-messen og skal holde foredrag både lørdag og søndag, og lover at det blir noen konkurranser med fete premier også. De kommer med både bil, sykler og utstyr de skal bruke for å komme seg gjennom dette råe løpet.

Africa Eco Race er et løp som er 6 500 kilometer langt, krysser Marokko, gjennom Sahara-ørkenen, Mauritius og Senegal. Dette er et av verdens tøffeste løp og som A4+-teamet selv sier på hjemmesiden sin er: «Et løp hvor en amatør vil bli sett på som dum for å prøve, men vil oppnå heltestatus hvis man fullfører.» Løpet skulle egentlig blitt arrangert i mars i år, men ble utsatt i hele 9 måneder, og starttidspunktet er nå 30. desember 2023.

Så hva er det som gjør at disse familiefedrene kaster seg ut i dette? Joachim «Kimsen» Hellsten er en 33 år gammel mann, har kjæreste og en datter, og har trygg fast jobb i Forsvaret. Han skal gjennomføre løpet sammen med Richard Skarpaas. Han har barn, er 37 år og jobber også i Forsvaret. Med seg på teamet har de også Martin Iversen som skal dokumentere reisen og prosjektet, og Kim som er mekaniker og skal bistå med å avlaste Richard og Joachim.

Nedenfor her kan du se videoer de selv har publisert om prosjektet og hvorfor de har valgt å starte på dette utrolige prosjektet her.

Her kan du lese mer om A4+.

Richard Skarpaas:

Joachim Hellsten:

Alle foto og video: AFIREPLUS (A4+)