VI HOLDER TIL PÅ NOVA SPEKTRUM I LILLESTRØM 

Planlegg din neste MC-tur på MC-messen!

Norge er et land som er kjent for sine vakre landskap og naturskjønne områder. For å gi besøkende en sjanse til å oppleve dette på en unik måte, har Norge 18 nasjonale turistveger som gir enestående utsikt over fjorder, fjell, elver og vannfall. Disse veiene gir deg muligheten til å kjøre gjennom noen av landets mest imponerende landskap, og gir deg en opplevelse du aldri vil glemme. På MC-messen vil vi ha en en storstilt utstilling med alle 18 turistvegene med kart og brosjyremateriell.

5 tips til deg som skal ta motorsykkellappen

En av de mest kjente nasjonale turistvegene er Atlanterhavsvegen, som går mellom Kårvåg og Bud. Denne veien har tidligere blitt omtalt som verdens vakreste bilreise, og er om mulig enda bedre å oppleve på motorsykkel. Her får du muligheten til å oppleve den vakre Mørekysten med hav, øyer, fjorder og fjell. Veien over Sognefjellet er også et populært valg, og går fra Lom til Gaupne. Her kjører du gjennom vakre Bøverdalen med grønne enger før du starter på klatringen oppover fjellet. Dette er Nord-Europas høyeste fjellovergang og på veien ned mot Gaupne kan du se fjellheimen fra sin villeste side.

Geiranger-Trollstigen er også en reise man må oppleve. Denne veien går mellom Sogge bru i Romsdalen og Langvatnet. Her får man muligheten til å se den berømte Geirangerfjorden og Trollstigen. Rondane nasjonale turistvei er også verdt et besøk, og går mellom Folldal og Venabygdsfjellet, og mellom Sollia kirke og Enden. Her kan man oppleve majestetiske fjell og gammel norsk natur. Absolutt en herlig reise å ta med motorsykkel.

Reis over hele verden med flere av våre utstillere

I tillegg til dette har vi flere fantastiske utstillere som hjelper deg med å planlegge din neste drømmetur. Indian Adventures tilbyr turer gjennom alt fra Island til Himalaya, Bhutan eller Sri Lanka. Ta en prat med disse gutta hvis du ønsker en motorsykkeltur som vil gi deg minner for livet. Hva med å ta med gjengen og krysse Himalaya og kjøre over verdens høyeste pass på 5 602 meter eller kjøre Island rundt? Hos Indian Adventures får du inspirasjon og hjelp til å planlegge en tur du aldri vil glemme. Les mer om Indian Adventures her.

Route 66 International AS feirer 20 år, og har omstrukturert og satser større enn noen gang, både i Norge og internasjonalt. De har siden 2008 vært Norges og verdens største Route 66-arrangør, og lover uslåelige priser på alle sine turer, både korte firmaturer 3-7 dager og 2-3 ukers turer, under MC-messen 3-5 mars. 20-årsjubileumspriser gjelder først og fremst på Route 66 USA, men også på mange turer verden rundt. Les mer om Route 66 International her.

Hos JoyRides kan du også planlegge og bestille en reise til flotte steder over hele verden. Hva med en tur gjennom de kanadiske fjellene eller å kjøre langs den historiske Route 66? JoyRides er en av verdens største turoperatører for bil og motorsykkel og som de selv skriver: «Elsker å kjøre svingete MC-veier og skape minner og vennskap for livet». Les mer om JoyRides her.

Man kan også møte gjengen bak Touringtreffet som arrangerer treff på Beitostølen. Her kan man få prøvekjøre sykler, kjøre turer rundt i den norske fjellheimen og møte andre som også brenner for motorsykler. Les mer om Touringtreffet her.

I tillegg kan man få vite mer om HUB riding, et konsept fra De Historiske Hotel og Spisesteder. Dette er et konsept hvor man bor på et av de mange flotte hotellene deres og får delta på flotte dagsturer hvor alt er tilrettelagt. De tilbyr til og med «sving-garanti», så her er det mulig å få inspirasjon til flotte turer, med god mat og overnatting. Les mer om HUB Riding her.

Alle de 18 nasjonale turistveiene

De nevnte veiene ovenfor er bare noen av de veiene man kan kjøre. Her har vi samlet alle de 18 nasjonale turistveiene man kan kjøre på motorsykkel, med litt tips til attraksjoner man bør få med seg.

Uansett hvilken vei du velger å kjøre, er det viktig å planlegge overnatting og spisesteder på forhånd. Flere av disse turene kan også settes sammen hvis man ønsker å ta flere av de etter hverandre. I tillegg kan man ved bruk av Hurtigruta kombinere motorsykkelturen med en båttur langs kysten.

Les mer om de nasjonale turistvegene her.

Denne veien går mellom Hamningberg og Varangerbotn. Denne kjøreturen tar deg gjennom kontrastfylt natur med et fantastisk fugleliv. Legg gjerne en svipptur innom Vardø som er den østligste byen i Norge og Vest-Europa. Været kan riktignok være en utfordring for de som kjører motorsykkel her, da man kan gå fra strålende sommer til isende havtåke, tilbake til sommer igjen, alt i løpet av en liten tur.

 

Rasteplasser og utkikkspunkter å få med seg:

       Steilneset

       Domen

       Mortensnes kulturminneområde

       Fuglekikkerskjul- og tårn langs hele veien

 

Info:
160 kilometer
0 – 125 meter over havet

Opplev øde landskap med Nordishavet og fantastiske steinformasjoner på hver side av veien. Denne veien går mellom Havøysund og Kokelv. Starter man i Kokelv kan man kjøre helt til veien slutter, for der ligger Havøysund, et lite fiskevær. Her kan du kjøre i midnattsolen på sommeren og man kan også legge med noen båtturer ut til de små øyene utenfor Havøysund hvis man ønsker det. På veien kan man oppleve både havørn og rein, mens man kjører gjennom et dramatisk landskap.

Rasteplasser og utkikkspunkter å få med seg:

 • Snefjord
 • Selvika
 • Lillefjord

Info:
67 kilometer
0 – 233 meter over over havet

Veien mellom Botnehamn og Gryllefjord snor seg gjennom bratte fjell som stuper rett ned i ishavet og inn til små idylliske fiskevær, holmer og skjær. Her kan man blant annet oppleve den berømte fjellrekken «Okshornan» fra rasteplassen Tungeneset. På turen finner man dramatiske fjell og levende små bygder. Det er også lagt inn flere små avstikkere til blant annet Husøy og Mefjordvær.

 

Rasteplasser og utkikkspunkter å få med seg:

 • Tungeneset
 • Bersbotn
 • Mefjordvær
 • Ersfjordstranda

Info:
102 kilometer
0 – 284 meter over havet

 

Vil du oppleve noen av Norges flotteste strender, et romskip og et fantastisk dyreliv? Da bør du ta turen mellom Andenes og Bjørnskinn. Dette er en kjøretur gjennom et fantastisk landskap med strender, hvaler, seler og et fugleliv uten like. Man kjører også gjennom fiskeværet Bleik som gir et spennende møte mellom menneske og naturen. Her kan man parkere sykkelen og ta en spasertur på stranda i midnattsola og se utover et blikkstille vann.

 

Rasteplasser og utkikkspunkter å få med seg:

 • Kleivodden
 • Bukkekjerka

 

Info:
58 kilometer
0 – 66 meter over havet

Lofoten er kjent for alle og er et fantastisk reisemål hele året. Praktfull natur, hvite strender, høye fjelltopper og små fiskevær. Denne veien går mellom Raftsundet og Å med flere avstikkere til blant annet Henningsvær, Utakleiv og Nusfjord. Det er mange flotte rasteplasser å stoppe på underveis for å ta til seg den fantastiske naturen i ro og fred. Er man interessert i fiske kan man prøve seg på Lofottorsken eller man kan ta en kajakktur for å oppleve den majestetiske naturen på egen hånd.

Rasteplasser og utkikkspunkter å få med seg:

 • Eggum
 • Rambergstranda
 • Akkarvikodden


Info:

230 kilometer
0 – 72 meter over havet

Her får man oppleve alt fra høye fjell i nord til skjærgårder og øyer i havet lenger sør. Veien går mellom Godøystraumen og Holm med en avstikker til Torghatten. På turen kan man oppleve Saltstraumen, Europas lavest liggende isbre Engabreen, eller hoppe på en båt og reise ut til de utallige øyene som ligger langs Helgelandskysten. Helgelandskysten kjennetegnes blant annet av en skjærgård med over 14 000 øyer og holmer, så her er det mye man kan utforske.

 

Rasteplasser og utkikkspunkter å få med seg:

 • Ureddplassen
 • Grønsvik Kystfort
 • Hellåga
 • Braset

 

Info:
433 kilometer
0 – 346 meter over havet

Dette er en vei som de fleste har sett tidligere, med de sju broene som tar deg fra holme til holme gjennom det kraftige havet. Her er det viktig å være oppmerksom på været, for det kan komme kraftige vindkast på turen. Dette har tidligere blitt omtalt som verdens vakreste bilreise og er garantert ikke dårligere på motorsykkel. Man kjører gjennom et frodig kystlandskap og langs den værharde Hustadvika. Veien går mellom Karvåg og Bud.

 

Rasteplasser og utkikkspunkter å få med seg:

 • Eldhusøya
 • Hågå
 • Farstadsanden

 

Info:
36 kilometer
0 – 25 meter over havet

På denne turen kan man oppleve både Trollstigen, Geiranger og Ørnesvingen. Veien går mellom Sogge bru i Romsdalen og Langvatnet. Dette er en tur gjennom dramatisk vestlandsnatur og man ser høye fjell, jordbærbygder og dype fjorder. Et godt tips her er å sette av litt god tid, ta pauser og la alle opplevelsene virkelig synke inn. Det er mange flotte turmuligheter langs denne ruten.

 

Rasteplasser og utkikkspunkter å få med seg:

 • Trollstigen
 • Gudbrandsjuvet
 • Ørnesvingen
 • Flydalsjuvet

 

Info:
104 kilometer
0 – 1038 meter over havet

Trenger du komme deg fra øst til vest eller motsatt, men ønsker å gjøre litt mer ut av turen? Da kan du kjøre denne gamle bilvegen som ble bygget på slutten av 1800-tallet, og som er en attraksjon i seg selv. Denne veien går mellom Grotli og Videsæter og byr på fjellvann, høye fjell og flott natur. Turen kjennetegnes også av de gamle håndlagde steiner som står langs kanten, datidens autovern.

 

Rasteplasser og utkikkspunkter å få med seg:

 • Videfossen
 • Øvstefoss
 • Jøl Bru

 

Info:
27 kilometer
465 – 1139 meter over havet

Turen gjennom Rondane Nasjonalpark er en flott opplevelse. Det er over 2000 meter høye fjelltopper som omringer deg langs turen og man har lett tilgang til mange turisthytter og turstier for de som ønsker å forsøke å bestige noen av toppene langs veien. Turen går mellom Folldal og Venabygdsfjellet og man er nødt til å stoppe langs flere av rasteplassene langs veien for å ta innover seg den deilige roen og stillheten man finner her.

 

Rasteplasser og utkikkspunkter å få med seg:

 • Kjøllen
 • Sohlbergplassen
 • Folldal gruver

 

Info:
75 kilometer
694 – 1065 meter over havet

Veien mellom Lom og Gaupne er en fantastisk opplevelse. Man starter nede i Bøverdalen blant frodige enger og kulturlandskap og klatrer oppover fjellet mot toppunktet på 1434 meter over havet. Dette er Nord-Europas høyeste fjellovergang og når man har startet på nedturen mot Gaupne åpner fjellheimen seg med ville fjell ned mot den vakre Sognefjorden.

 

Rasteplasser og utkikkspunkter å få med seg:

 • Sognefjellshytta
 • Oscarshaug
 • Mefjellet

 

Info:
108 kilometer
0 – 1434 meter over havet

Denne veien mellom Hindsæter og Garli gir deg flott utsyn mot flere topper i Jotunheimen Nasjonalpark. Mesteparten av turen går over tregrensa og man får virkelig en opplevelse av vill, norsk natur. Det er også lagt inn en liten avstikker til Gjende på turen, hvor man for eksempel kan legge ut på en fottur over den berømte Besseggen. Andre topper man kan prøve seg på er Bitihorn og Synshorn.

 

Rasteplasser og utkikkspunkter å få med seg:

 • Vargebakkane
 • Steinplassen
 • Flye 1389

 

Info:
49 kilometer
885 – 1389 meter over havet

Her følger man Gaularvassdraget og får oppleve ville stryk, rolige partier hvor vannet strømmer sakte avgårde, en spennende tur over Likholefossen og fantastisk natur. Veien går mellom Balestrand og Moskog og mellom Sande og Eldalsosen. Langs Elva Gaula finner man hele 29 større fosser og på Rasteplassen Utsikten kan man nyte utsikten over høye fjell og dype daler.

 

Rasteplasser og utkikkspunkter å få med seg:

 • Utsikten
 • Likholefossen
 • Torsnesstølen

 

Info:
114 kilometer
0 – 743 meter over havet

Denne veien går mellom Lærdalsøyri og Aurlandsvangen, og kan kjøres som en rundtur hvis man tar med Lærdalstunellen som er verdens lengste tunell på 24,5 kilometer. Dette er en tur hvor man virkelig får føle på det å kjøre gjennom uberørt norsk natur. Man kjører fra fjorden og opp til høyfjellet og man kan kjenne på iskalde fjellvann og se naturen endre seg fra frodige daler til en steinørken oppe på høyfjellet.

 

Rasteplasser og utkikkspunkter å få med seg:

 • Vedahaugane
 • Flotane
 • Stegastein

 

Info:
47 kilometer
0 – 1308 meter over havet

Denne turistveien går mellom fire strekninger: Granvin – Steindalsfossen, Norheimsund – Tørvikbygd, Jondal – Utne og Kinsarvik – Låtefoss. Hvis man vil oppleve ville, norske fosser, er dette den perfekte turen å ta. Her kan man blant annet oppleve Steindalsfossen, Vøringsfossen, Skjervsfossen, Låtefoss og Furebergfossen. Er man i tillegg glad i frukt og mat byr Hardanger på masse deilig frukt og veiene går omtrent tvers gjennom eplehagene.

 

Rasteplasser og utkikkspunkter å få med seg:

 • Tyrvefjøra
 • Espenes
 • Steinstøberget

 

Info:
158 kilometer
0 – 274 meter over havet

Nasjonal Turistveg Hardangervidda går mellom Haugastøl og Eidfjord og byr på alt fra høyfjellsnatur til nedturen i den trange, ville Måbødalen. Turen går over det største høyfjellsplatået i Nord-Europa og man kjører forbi Vøringsfossen, Norges mest kjente foss. Oppe på platået får man den fantastiske Hardangerjøkulen i bakgrunnen. Her er det mange flotte fottur-muligheter og er man glad i fiske, kan man fange middagen sin selv i et av de mange fjellvannene.

 

Rasteplasser og utkikkspunkter å få med seg:

 • Vøringsfossen

 

Info:
67 kilometer
0 – 1251 meter over havet

Dette er en lang tur med flott varierende natur som man gjerne bør sette av litt ekstra tid til. Her kjører man gjennom frodige lier, høye stup, fantastiske fjorder og et nakent og rått høyfjell. Veien går mellom Håra og Oanes ved Lysefjorden og fra Håga deler den seg i to. En del ned Brattlandsdalen og Suldalslåga, den andre delen mot Sauda. De møtes igjen etter Sandsfjor bru og blir til slutt en rundtur. Man kan få med seg Preikestolen, Ritlandskrateret og mye annet spennende på denne turen.

 

Rasteplasser og utkikkspunkter å få med seg:

 • Allmannajuvet
 • Høse bru
 • Høllesli

 

Info:
260 kilometer
0 – 971 meter over havet

Kystlandskapet langs denne veien er helt fantastisk og en tur litt utenom de andre. Dette er en bruksvei, og man bør ta seg tid til å stoppe eller ta avstikkere for å oppleve mer langs veien. Strendene på Jæren er blant annet de lengste i Norge, 70 kilometer lange strekninger med sanddyner. Veien går mellom Borre og Flekkefjord.

 

Rasteplasser og utkikkspunkter å få med seg:

 • Friluftsfyret Kvassheim
 • Borestranda
 • Orrestranda

 

Info:
130 kilometer
0 – 274 meter over havet.