VI HOLDER TIL PÅ NOVA SPEKTRUM I LILLESTRØM 

MC-faghandlerne tilpasser seg de nye brukergruppene

Med økt behov for smart pendling i de store byene og økt etterspørsel på elektriske alternativer, har NMCFs faghandlere tilpasset seg nye brukergrupper innen MC.

– Våre forhandlere rapporterer om nye brukergrupper som besøker butikkene. MC har alltid vært lidenskap – det er nok fortsatt grunnpilaren – men vi ser en økende gruppe som utelukkende tenker sparing av både tid og penger, sier Olaf Olstad i NMCF.

Torgeir Jahren hos Monsterbike tror MC-messen vil få besøk av en betydelig andel fra denne brukergruppen under messen 3. til 5. mars i år. Og NMCFs faghandlere står klare til å veilede også denne viktige gruppen.

— Utvalget av rimelige motorsykler er godt i dag. Ikke minst ser vi en klasse A2 (mellomklasse) med et bredt utvalg av modeller. I tillegg er det elektriske utvalget økende. For en god del norske motorsyklister er det helt uaktuelt å kjøre noe annet enn tradisjonelle sykler, samtidig rapporterer NMCF-forhandlerne om nye kundegrupper som utelukkende er interessert i elektrisk tohjuling.

— NMCF vet at bransjen vil leve av konvensjonelle motorsykler i mange år fremover. Men vi kan ikke lukke øynene igjen for utviklingen både nasjonalt og globalt. Justeringer i premissene vil komme fra myndighetene, da vil elektriske tohjulinger være en del av løsningen. Det er denne fremtiden vi allerede nå forbereder oss på, sier Olstad.

Det er store trafikale utfordringer i mange byer i Norge i dag. MC er en del av løsningen. Flere vil pendle smart, på to hjul. Medlemsbedriftene våre gir denne kundegruppen den informasjonen og den innføringen de trenger for å etablere seg på to hjul.